Terug naar overzicht

Wonen in een dorp: sociale zelfmoord?

‘Ik mis een pinautomaat’, zo biecht de Galderse derdejaarsstudent Sociaal Pedagogische Hulpverlening Kim de Hoon, op. ‘Die hebben ze verwijderd nadat er vier keer is geprobeerd om ‘m op te blazen. Als ik wil pinnen moet ik naar een dorpje verderop.’ Ook in Langeweg ontbreekt volgens Liesbeth Flipsen, eerstejaarsstudent Fysiotherapie, een flappentap: ‘Al is dat niet zo erg. Geld kun je hier niet uitgeven, want er zijn geen winkels. Er is wel een terras, maar dan zou ik de enige zijn die erop zou zitten.’

Ambulancemedewerker

In de nieuwe krant lees je ook over de ervaring van docenten en een oud-student van Avans die hebben gewerkt als ambulancemedewerker. ‘Op de meest vreemde plekken moet je in korte tijd een werkplek creëren. Dat is de ene keer op een sportveld of in een supermarkt en de andere keer op een toilet’, vertelt Jack van den Broek, docent bij de Academie voor Gezondheidszorg.

Verder vind je in Punt09 het verhaal van de Bossche student Rens Robroek die elke twee maanden naar Tsjechië rijdt om een verse lading schapenvachten te halen. De eerstejaarsstudent Commerciële Economie heeft namelijk een eigen bedrijf en probeert zijn ‘Sheepy’s’ overal aan de man te brengen. 

Downloadverbod

De overheid wil het downloaden van bijvoorbeeld films en muziek gaan verbieden. Ook de gemiddelde Avansstudent maakt zich schuldig aan deze illegale praktijken, zo blijkt uit een rondgang langs de verschillende locaties. Hoewel er ook uitzonderingen zijn. ‘Ik ben een echte filmfreak en daarom koop ik ze op dvd. Als niemand dat meer doet, worden er ook geen films meer gemaakt’, zegt student Bouwkunde Gertjan Stads.

Punt09 ligt vanaf vandaag overal in de bakken en is hier te downloaden. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?