Terug naar overzicht

Academie voor Marketing groeit als kool

Bij de opleiding Advanced Business Creation stond de teller vorig jaar rond deze tijd op 29 aanmeldingen. Dit jaar zijn dat er liefst 76. Oftewel 47 studenten meer. Commerciële Economie telt al 60 aanmeldingen extra, International Business and Languages heeft 12 aanmeldingen meer en Small Business en Retail Management is voorlopig gegroeid met 9 studenten. In totaal hebben zich 127 studenten meer aangemeld in vergelijking met vorig jaar.

Onzeker getal

En dat is pas het begin volgens academiedirecteur Inge Wessels: ‘Op basis van onze ervaringen lijken we af te stevenen op 250 extra studenten in september. Maar dat is een redelijk onzeker getal. We hebben leerlingen tijdens de voorlichting verzocht om zich vroeg aan te melden. Dus misschien vlakt de curve van het aantal aanmeldingen in juni en juli wel iets af.’

Waar al die aanmeldingen door veroorzaakt worden, is ook voor Wessels in deze fase niet helemaal duidelijk: ‘We groeien natuurlijk al jaren, maar dit jaar gaat het wel heel hard. Dat heeft natuurlijk een economische en demografische oorzaak. Maar misschien kiezen studenten na het nieuws rond Inholland ook wel voor zekerheid. Avans is toch een gevestigde naam, die bekendstaat om zijn goede en degelijke opleidingen.’

Nadelen

Ondanks alle aanmeldingen lopen ze bij AM niet de polonaise. De enorme groei heeft ook zo zijn nadelen, geeft Wessels toe: ‘Het wordt in het gebouw natuurlijk nog drukker. Om dat probleem te verminderen, moeten we colleges bijvoorbeeld later inroosteren. Dat is niet ideaal. Daarnaast moet er tien fte aan personeel worden aangenomen en gehuisvest. De nieuwe docenten moeten bovendien worden ingewerkt. De druk op de docentcoaches wordt daarmee ook groter. Organisatorisch vraagt het dus nogal wat als je de kwaliteit van je opleidingen wilt bewaren.’

Sociale Studies

AM is overigens niet de enige Bossche academie waar ze een enorme groei van het aantal eerstejaars verwachten.  Ook de Academie voor Sociale Studies (27 procent), de Academie voor Management en Bestuur (19 procent) en de Academie voor Industrie en Informatica (15 procent) hebben veel meer aanmeldingen dan vorig jaar rond deze tijd. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?