Terug naar overzicht

Animo voor Maintenance nog laag

‘Naast de zes aanmeldingen hebben we nog wel een aantal geïnteresseerden, maar de animo is inderdaad teleurstellend laag’, bevestigt Han van Osch, projectmanager van de Bredase Academie voor Technologie en Management (ATM), waar IMM onder zal gaan vallen. ‘In overleg met het College van Bestuur van Avans is daarom nu besloten het minimum aantal studenten voor IMM naar beneden te schroeven, naar twaalf in plaats van twintig. Met twaalf studenten mogen we dus starten.’

De tweede visitatie van IMM is achter de rug en met succes afgesloten. De nieuwe opleiding moet in september van start gaan, in samenwerking met de Hogeschool Zeeland. Studenten zullen eerst twee jaar in Breda en daarna twee jaar in Vlissingen studeren. De opleiding is geheel Engelstalig en richt zich op de internationale (technische) onderhoudsindustrie.

Engelse taal als uitdaging

Van Osch: ‘We hebben echt een stevige, interessante maintenance-opleiding in elkaar gezet. Waarom de studenten toch wegblijven? Lastig te zeggen. Ik geloof niet dat aankomende studenten moeite hebben met half Avans, half Zeeland. Wel hoor ik regelmatig mbo’ers die worden afgeschrikt door de Engelse taal. De sterke mbo’ers zien dat echter als een uitdaging, en die groep willen we hebben.’

IMM móet wat Van Osch betreft in september starten. ‘Als we de opleiding nog een jaar uitstellen, missen we echt het moment. Voor mij is uitstel geen optie. Het is ook een kwestie van “onbekend maakt onbemind”. Doordat het zo lang heeft geduurd om alles rond te krijgen, zoals de accreditatie, konden we qua bekendheid en publiciteit er steeds niet vol voor gaan. De komende tijd wil ik de pers halen: Omroep Brabant, Omroep Zeeland… Zodat we die twaalf studenten hébben in september.’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?