Terug naar overzicht

Avansstudent wil aangifte doen van moord

Dat was de reden dat Terry en Ruud dinsdagmiddag bij de politie in Tilburg probeerden aangifte te doen tegen de Verenigde Staten. De politie wil echter niet verder gaan dan het registreren van een melding. Terry, student Bestuurskunde van de Academie voor Management en Bestuur in Den Bosch, en jurist Ruud storen zich aan de juichstemming die in de wereld ontstond nadat Bin Laden werd gedood.

De wereld juicht

‘We zijn echt kwaad, ja’, zegt Ruud in een artikel in het Brabants Dagblad. ‘Er is een dader van een moord, die op tv heeft bekend en die in het bewijs in handen heeft maar het in zee dumpt. En de wereld juicht erbij.’

Internationaal Strafhof

De politie in Tilburg weigert de aangifte op te nemen en verwijst de twee door naar het Internationaal Strafhof, maar dat wordt volgens Ruud door de VS niet erkend. Toch laten ze het er niet bij zitten: ‘We gaan ons beraden. Misschien toch maar een mail sturen naar het Internationaal Strafhof.’ [MG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?