Terug naar overzicht

Beatgroovers brengt knallende climax

Wessel Bastiaanse studeert op dit moment Bedrijfskunde aan de HAS in Den Bosch. Hij is de DJ van het tweetal. Behalve het draaien van de platen, produceert hij samen met Tim al zijn muziek zelf. ‘Door middel van die eigen tracks willen we ons onderscheiden van andere DJ’s’, aldus Wessel.

Hokjes-denken

Als het tweetal gedwongen zou worden hun muziekgenre te benoemen, zouden ze zeggen dat ze house maken. Toch houden de DJ en producer niet van het ‘hokjes-denken’ en geven zij aan veel meer dan alleen house te draaien. ‘De ene keer hebben de tracks meer trance- en progressive-invloeden. De andere keer neigen ze meer naar tribal en tech. Het geheel van de set varieert uit een mix van (vocal)house, progressive en techhouse.’

Van je hobby je beroep maken

De Beatgrooverz DJ zou graag leven van het draaien van platen. Toch staat zijn opleiding op dit moment nog niet onder druk. ‘Een beetje plannen en je komt een heel eind’, geeft de Bedrijfskundestudent als oplossing. Mocht hij de mogelijkheid krijgen, dan zou hij op grote feesten willen draaien. ‘Mijn ultieme droom wat optreden betreft is Sensation. Ik wil mensen graag een toffe dag bezorgen en als ik dat met mijn passie voor muziek kan doen, vind ik dat geweldig.’ [IB]

 

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

'"Female DJ" met housepassie' 30-05-2011

'DJ Will-J gaat voor droombaan' 27-05-2011

'Battle of the Bands: volle bak in Breda'  26-05-2011 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?