Terug naar overzicht

ChristenUnie wacht debat langstuderen af

Vorige week stemde de ChristenUnie in de Tweede Kamer voor de langstudeerregeling. De boete van drieduizend euro voor studenten die te lang over hun studie doen, gaat pas vanaf september 2012 in. Bovendien wordt op verzoek van de ChristenUnie een hardheidsclausule voor zieke en zwangere studenten toegevoegd. Ook regeringspartijen CDA en VVD, en PVV en SGP stemden in met de wet.

Meerderheid

In de nieuwe Eerste Kamer heeft het kabinet straks behalve de SGP, waarschijnlijk ook de ChristenUnie nodig om een meerderheid te halen. Op 23 mei kiezen de leden van de Provinciale Staten de senaat.

De huidige Eerste Kamerfractie van de ChristenUnie zegt dat zij 'het debat op zich laat afkomen'. Betekent dit dat het onzeker is of zij zal instemmen met de wet? 'Als je van tevoren al een besluit neemt, heeft het debat geen zin meer', reageert de woordvoerder. De besluiten van de Eerste en Tweede Kamerfractie 'staan los van elkaar'. [MdV/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?