Terug naar overzicht

Covers met een SOC-tintje

 

Op dit moment covert de band vooral pop- en rockmuziek van onder andere Anouk, Nirvana en Radiohead. ‘Omdat we zowel een zanger als een zangeres hebben, kunnen we ons op heel veel verschillende soorten muziek richten’, aldus zangeres Ilonka. Zij studeert Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Breda.

 

Het grote publiek

SOC bestaat op dit moment drie jaar. Toch heeft de band het gepresteerd om één van de vaste bands te worden die tijdens de top 100 Made mogen optreden. ‘We zijn natuurlijk gewoon begonnen in kleine kroegjes en op feestjes van bekenden,’ laat Ilonka weten. ‘Maar de optredens voor een groter publiek bevielen ons zo goed dat we daar graag mee door willen gaan. Het HBO Intro Festival lijkt ons een mooie kans om bekender te worden in Breda. Ook spreekt de doelgroep waarvoor we dan moeten spelen ons erg aan.’

 

 

 

Goede basis

Tegen een carrière in de muziekindustrie zouden de bandleden geen nee zeggen. Toch benadrukt de band hoe belangrijk het is om ergens op terug te kunnen vallen. ‘We hebben allemaal een goede basis, dus een muziekcarrière is nu zeer welkom. Muziek is onze passie, dus het liefst zouden we daar de hele dag mee bezig zijn.’

 

Deze passie botst zo nu en dan wel eens met werk en opleiding. ‘Een aantal van de bandleden werken in het weekend. Helaas hebben wij dan ook de meeste optredens. Dat zorgt weleens voor problemen.’ Ook zorgt de grote hoeveelheid tijd die de band in repetities steekt er soms voor dat er weinig tijd over blijft voor schoolwerk.

 

De Bredase editie van de Battle of the Bands is op 25 mei in de Mezz en begint om 19.00 uur. Toegang is gratis. [IB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?