Terug naar overzicht

Docenten: ‘Hbo kan beter’

Dit blijkt uit een enquête van het Onderwijsblad, die door 3900 AOb-leden werd ingevuld. Van de 230 hbo-leden onder hen vindt 91 procent ‘dat het onderwijs in mijn sector beter kan’.

Minder kritiek

De leden uit andere onderwijssectoren hebben wat minder kritiek op eigen werk. Van de bevraagde mbo-leden ziet 86 procent ruimte voor verbetering en in het voortgezet onderwijs 82 procent. De vakbondsleden in het basisonderwijs zijn met 69 procent critici het meest tevreden.

De bewindslieden van OCW zijn weinig populair bij de AOb-leden. Minister Van Bijsterveldt  kreeg van hen een 4, het laagste rapportcijfer dat de leden een minister ooit gaven in de enquête. Zij storen zich vooral aan de haast waarmee ze bezuinigingsmaatregelen wil doorvoeren. Staatssecretaris Zijlstra doet het met een 4,2 weinig beter. [HC/HOP]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?