Terug naar overzicht

Eigenheid en herkenbaarheid van Pabo

De afgelopen tijd is een aantal gigantische afbeeldingen op de wanden bij de leslokalen van de Pabo geplakt. Het doel van de Bredase lerarenopleiding is het krijgen van een eigen identiteit binnen Avans. Met de foto’s van kinderen en studenten, die op alle muren te zien zijn, laat de Avansopleiding zien waar zij voor staat.

Pronkstuk

Als laatste werd de wand bij het dramalokaal beplakt met een foto van een groep studenten die op dit moment aan de Pabo studeren. ‘Nu is alles af, op één deur na’, vertelt cultuurplaats coördinator, Edith Postuma, trots. ‘Ik ben er heel blij mee. We vinden het erg belangrijk om als Pabo een eigen identiteit te hebben en dat is door de bestickering gelukt.’

Onderwijsvisie

Naast de gigantische foto’s is ook een aantal inspirerende spreuken op de Pabomuren te lezen. Zo staat de uitspraak ‘Logica brengt je van A naar B, maar verbeelding brengt je overal’ van Albert Einstein op één van de muren. Met de teksten wil de Pabo haar eigen onderwijsvisie duidelijk maken. [IB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?