Terug naar overzicht

Gemengde reacties op oud nieuws

Het kunstwerk van studenten Rob Kuster en Zoë d’Hont bestaat uit een vloer in een gang die bezaaid ligt met proppen papier, in dit geval kranten. Toeval wil dat het allemaal oude uitgaven van Punt zijn. ‘Die was ik vanmorgen aan het lezen’, vertelt Zoë.

Reacties

Hiermee willen de studenten onderzoeken hoe de omgeving reageert op veranderingen in de openbare ruimte. Zoë: ‘Het gaat er om welke reacties we hier op krijgen. Tot nu toe zijn die heel wisselend. De één vindt het mooi, de ander verschrikkelijk.’

‘Het gaat bij deze kranten om de tegenstelling tussen regelmatigheid en onregelmatigheid. Door ze op deze manier te presenteren wil ik juist iets rustigs maken van deze ruimte’, vertelt Zoë. Rob vult aan: ‘Het oude nieuws wordt op deze manier weer gelaagd in iets nieuws.’

Beoordeling

De performance wordt vandaag door een docent van de opleiding beoordeeld. Die beoordeling is ook gebaseerd om andere werken die de studenten de afgelopen tijd hebben gemaakt. [MG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?