Terug naar overzicht

Moedig Le Tour d’Avans-renners aan

48 medewerkers begonnen vandaag tussen 9.00 uur en 10.30 uur aan een fietstocht die langs alle Avansvestigingen gaat. De start is in Breda, de lunch wordt georganiseerd in Den Bosch, een tweede tussenstop volgt in Tilburg en uiteindelijk komen de deelnemers tussen 15.30 uur en 16.00 uur aan bij het Grand Café in Breda.

Tochtje Noord-Brabant

De Hogeschoollaan in Breda was het beginpunt van de tour. Hier vertrokken alle deelnemende medewerkers tussen 9.00 uur en 10.30 uur richting Den Bosch. Om heelhuids in de volgende Avansstad aan te komen, kregen alle medewerkers een routebeschrijving mee. Deze moeten ze volgen totdat ze rond 12.00 uur via de Weidonklaan op de Bossche Onderwijsboulevard aankomen.

Vanaf de Onderwijsboulevard gaat de tocht om 13.00 uur verder richting Tilburg. Tussen 14.00 en 14.30 bereiken de sportievelingen de Avansvestiging aan de Professor Cobbenhagenlaan voor hun tweede pitstop om vervolgens verder te fietsen naar het eindpunt. De medewerkers verwachten via de Molengracht in Breda tussen 15.30 uur en 16.00 uur het Grand Café te bereiken.

Alpe D’HuZes

Het inschrijfgeld van de medewerkers wordt gedoneerd aan Alpe D’HuZes. Dat is een wielerevenement waarbij de Alpe D’Huez, een berg in de Franse Alpen, minimaal zes keer beklommen wordt om geld in te zamelen voor de KWF Kankerbestrijding.

Adjunct Directeur Jo Timmermans, ICT-docent Frans van Seggelen en ASIS-docent Jan Peters, kwamen met het idee voor Le Tour d’Avans. Timmermans en van Seggelen zullen op 9 juni de Alpe D’Huez beklimmen om nog meer aandacht te vragen voor kankerpatiënten.

Avans Vitaal

Het fietsevenement wordt georganiseerd door Avans Vitaal, een project van Avans om de Avansmedewerkers gezond te maken en gezond te houden. Behalve een fietstocht voor het goede doel, is Le Tour d’Avans dus ook een manier om de eigen werknemers wat lichaamsbeweging te bezorgen. [IB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?