Terug naar overzicht

Opleiding tot werkloze

CNV Jongeren en het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) willen dat er een lijst komt van studies met weinig baanperspectief. Volgens de organisaties zijn studies in sectoren waar weinig banen zijn populairder dan andere opleidingen.

Tekorten en overschotten

Zo zijn er maar weinig piloten nodig in Nederland, maar toch is dit een immens populaire studie. CNV jongeren en het LAKS willen de Nederlandse jeugd van te voren waarschuwen dat de kans dat zij werk vinden met een dergelijke studie erg klein is. Ook willen zij dat opleidingen waarmee de studenten later waarschijnlijk niet aan de bak komen, minder subsidie krijgen.

Behalve overschotten, kampen sommige sectoren met grote arbeidstekorten. Zo groeien de tekorten in het onderwijs en de zorg en zijn er te weinig jongeren die voor een technische studie kiezen. [IB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?