Terug naar overzicht

Punt-redacteur bedenkt nieuw tv-programma

Chiel deed mee aan de kijkerspitch TV Lab van omroep BNN. Daarvoor kon je ideeën voor nieuwe tv-programma’s insturen. Eén van zijn drie ingezonden ideeën werd uitgekozen om een twee minuten durende trailer van te maken. Met vijf andere kandidaten strijdt hij nu om een echte uitzending in september en een geldbedrag van 1.500 euro. ‘Dat geld kan ik goed gebruiken, ik moet 2.000 euro aan de Belastingdienst terugbetalen’, vertelt Chiel lachend.

Silvio Berlusconi

Advocaat van de Duivel, zo moet het nieuwe programma van Chiel gaan heten. Iedere uitzending staat een persoon centraal die het in de media zwaar te voorduren heeft gekregen. ‘De trailer gaat over Silvio Berlusconi en hebben we opgenomen in een kitscherig hotel in Amsterdam. De presentator zit in een grote fauteuil en naast hem staat op de schoorsteenmantel een schilderij van de premier van Italië.’

In de uitzending wordt de bekritiseerde persoon eens van een andere kant belicht. Chiel: ‘De radar van vooroordelen gaat even uit.’ Kijkers bepalen tijdens de uitzending door te liken of disliken op Facebook of hun oordeel door het programma is veranderd. Afhankelijk van dit oordeel krijgt het schilderij een plekje in de galerij of het gaat de open haard in.

Een idee bedenken voor een tv-programma noemt Chiel een vorm van creativiteit. En dat hoeft niet eens zo ingewikkeld te zijn. ‘Het gaat erom dat jouw idee in een aantal regels is samen te vatten. Mijn inzending bestond uit twee alinea’s.’

Stem op Chiel

Om te winnen heeft Chiel wel van de zes kandidaten de meeste stemmen nodig. Stemmen kan sinds gisteren op de website van TV Lab . ‘Vaak hoor je deelnemers aan wedstrijden cliché-uitspraken doen over dat ze de prijs iedereen gunnen. Dat doe ik ook wel een beetje, maar ik gun het mezelf toch veel meer.’ [MG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?