Terug naar overzicht

Roadbank benadrukt levendige muziekscene

De rockband bestaat uit tweedejaarsstudent Grafische Vormgeving op Academie voor Kunst en Vormgeving | St. Joost in Breda, Tim en de drie andere bandleden: Daniël, Berry en Marvin. ‘Wij brengen knallende rock in een fris jasje’, laat Berry weten.

Rockmixje

De vier bandleden hebben allemaal een compleet andere achtergrond en dat vertaalt zich naar de muziek die ze maken. ‘Omdat we onze visies zo goed mogelijk proberen te combineren, ontstaat er een heel eigen geluid’, zegt Marvin. Het feit dat iedereen iets in te brengen heeft, zien alle vier de mannen als iets positiefs. ‘Je merkt dat als iedereen een zekere vrijheid heeft, er uiteindelijk betere muziek gemaakt wordt.’

Volgens Berry is het eindproduct een type rockmuziek dat iedereen live zou moeten horen. ‘Wij maken frisse rock moet een goede afwisselingen tussen een geordende basis en de rauwe randjes’, aldus Daniël.

Muziekscene

Voor Tim, Berry en Marvin is naamsbekendheid de belangrijkste reden om aan de Avans Battle of the Bands mee te doen. Daniël heeft echter andere drijfveren. ‘ik wil graag dat nieuwe Avansstudenten horen dat er in Breda een levendige muziekscene is’, zegt hij.

Behalve dat neemt het bandje ook een voorbeeldfunctie in. Ondanks het feit dat de vier muzikanten hun muziekcarrière boven een goede opleiding verkiezen, lukt het ze toch om schoolwerk en bandrepetities te combineren. ‘We repeteren op woensdag tot 24.00 uur, terwijl ik om 7.00 uur op moet om naar school te gaan. Dat is altijd wel een beetje moeilijk, maar ik vind deze band zo tof dat ik het er graag voor over heb’, aldus Marvin. [IB]

Klik hier voor meer informatie over Roadbank .

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

'Covers met een SOC-tintje'  11-05-2011

'Strijd om HBO Intro Festival gaat beginnen' 10-05-2011

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?