Terug naar overzicht

Slachtoffer van de ‘verkeerde’ ramp

Maarten te Kulve, docent Integrale Veiligheid, heeft jarenlang voor Artsen zonder Grenzen gewerkt en veel natuurgeweld gezien. Op woensdag 18 mei verzorgt hij de derde Avans Academielezing met als onderwerp ‘Het domino-effect van natuurrampen’.

Vergeten vervolgrampen

Grote rampen zoals de tsunami in Japan krijgen in de media enorm veel aandacht. Direct als het nieuws van de natuurramp bekend wordt, worden inzamelingsacties opgezet en schieten omliggende landen het getroffen land te hulp. De interesse zakt echter snel weg en zodra alle acties stopgezet zijn en er op het journaal weer ergens anders over gepraat wordt, heeft niemand het nog over het getroffen land en zijn slachtoffers.

Volgens te Kulve ziet daarom niemand het domino-effect dat grote natuurrampen hebben. Tijdens zijn lezing gaat de docent in op dit soort vervolgrampen, de voorspelbaarheid van rampen, de emoties van slachtoffers en de manier waarop mensen met risico omgaan.

De lezing ‘Het domino-effect van natuurrampen’ vindt plaats op woensdag 18 mei op de Hogeschoollaan in HF003 om 19.30 uur. Jezelf aanmelden kan via deze website . [IB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?