Terug naar overzicht

Sociale media

Alle vrienden van Jeroen zullen op hun startpagina zien dat hij nu vrienden is met Jelte. En zo zijn er nog een miljoen dingen die vrienden, en vrienden van vrienden over elkaar kunnen lezen. Op mijn Facebookpagina kwam ik onder andere tegen dat Angela gisteravond om half elf naar bed is gegaan. Kees daarentegen lag er om kwart voor 10 al in, nadat hij nog een dvd’tje had gekeken in bed, met een bus Pringles.

Robert hoorde vanmiddag om vijf over 12 dat hij zijn toets bedrijfsmanagement heeft gehaald, waarna een lijst met reacties volgde van studiegenootjes die omstebeurt hun cijfer aan Robert vertelden. Op hetzelfde moment las ik dat Linda halverwege haar broodje zalm met roomkaas zat bij haar vriendje thuis.

Op Twitter gaat het er niet veel anders aan toe. De berichtjes zijn hier alleen korter en naar mijn mening daarmee een stuk minder interessant. Jeroen van Koningsbrugge, op Twitter beter bekend als ‘eenjurk’, twittert elke ochtend opnieuw dat hij start met een kop koffie. Verder twittert hij voor, tijdens en na elke show die hij speelt. Niks boeiends, maar gewoon dat het begint, bezig is of net is afgelopen. Ook de route er naartoe wordt altijd netjes gemeld aan zijn 103.148 volgers.

Kort geleden ben ik met vrienden naar een feest geweest. Het feest begon al vroeg en het bier vloeide rijkelijk. Afgewisseld met een ruim assortiment aan andere alcoholische versnaperingen kwam ik laat, maar blij thuis. Dat blije gevoel was ’s ochtends uiteraard iets minder en ook herinnerde ik me niet veel meer van de vorige avond.

‘Vroeger’ zou ik die vrienden opbellen om zo de verhalen weer op te halen. Nu opende ik Twitter en vond feilloos terug wat er allemaal gebeurd was. Twee van mijn vrienden, alias iPhone en HTC, vonden het namelijk belangrijk om regelmatig de wereld in te twitteren welke danspasjes zij en ik deden.

Allemaal handig, snel en grappig. Toch snap ik de term social media nog niet helemaal. Ik vind het namelijk helemaal niet zo sociaal om te zien hoe op een feestje een groot aantal van de bezoekers via hun telefoon de wereld in twittert of facebookt hoe leuk het wel niet is op het feestje waar iedereen drukker bezig is met zijn/haar telefoon dan met het feestje…

Anne van Dam is net afgestudeerd aan de opleiding Fysiotherapie in Breda

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?