Terug naar overzicht

Stout! moet je hebben meegemaakt

Ook de andere bandleden zitten op de Tilburgse Avansvestiging. Erik van der Klaauw is eerstejaarsstudent Bouwkunde, Stijn de Bliek is eerstejaarsstudent Technische Bedrijfskunde en Yvette van Helden en Matthijs Oosterbos zitten in het eerste jaar van de opleiding Gezondheidszorg Technologie. ‘Wij zijn een echte Avansband, omdat we volledig voortkomen uit de studentenvereniging Totus’, zegt Jeanne trots.

‘Onze eigen manier’

Stout! speelt veel covers van bekende bands, maar kiest niet voor één bepaalde stijl muziek. ‘We coveren muziek die we goed vinden, niet muziek die bij “onze stijl” past’, vertelt Jeanne. ‘Als ik ons met andere bands zou moeten vergelijken, zou ik zeggen dat wij een mix zijn tussen Anouk, Kings of Leon, Adele en Jason Mraz.’

Ondanks het feit dat de studenten vooral andere bands coveren, weten zij alles wat ze spelen wel iets van zichzelf mee te geven. ‘De liedjes die we spelen zijn herkenbaar, maar we brengen ze wel op onze eigen manier. Het publiek waardeert dit en gaat helemaal los als we spelen.’

Studiedruk?

De studies van de jonge muzikanten komen zo nu en dan even op de tweede plaats te staan. ‘Als we een optreden hebben, gaan we daar natuurlijk zoveel mogelijk voor repeteren’, zegt Jeanne. ‘Gelukkig hebben onze docenten en medestudenten daar begrip voor. Zij vinden het zelf ook leuk om naar onze optredens te komen.’ [IB]

 

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

'The little review brengt Bredase new wave' 18-05-2011

'Roadbank benadrukt levendige muziekscene' 17-5-2011

'Covers met een SOC-tintje' 11-5-2011

'Strijd om HBO Intro Festival gaat beginnen'  10-5-2011

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?