Terug naar overzicht

Studenten maken ov-kaart vaker stuk

Ruim de helft van de studenten die in maart een nieuwe chipkaart aanvroegen, gaf diefstal of verlies als reden op. In nog eens dertig procent van de gevallen bleek de student zelf verantwoordelijk voor de schade, schrijft Zijlstra.

Declareren

Wanneer een kaart kwijtraakt of stukgaat buiten de schuld van de student om, kan die zijn trein-, bus- en metrokaartjes declareren bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. Maar ze moeten de kosten eerst zelf voorschieten. Kan dat niet anders, vroeg VVD-kamerlid Anne-Wil Lucas begin deze maand. Bijvoorbeeld door studenten een brief te geven waarmee zij kunnen aantonen dat ze vrij mogen reizen. Maar daar ziet Zijlstra niets in. Een brief is gemakkelijk te vervalsen en je kunt er geen metropoortjes mee openen. [MdV/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?