Terug naar overzicht

Theater over vriendschap in een gehucht

Theater Complex biedt acterende studenten uit de regio Breda al jaren een podium om zich helemaal uit te leven en hun talenten te ontwikkelen. Ook aan ‘Paradepaardjes’ doen enkele Breda Avansstudenten mee. De voorstelling is geschreven door Anouk Saleming, schrijver, regisseur en maker van diverse toneelvoorstellingen. Zeven (amateur)spelers hebben onder leiding van Theaterstudent Susy Lapien het stuk ingestudeerd. Voor Theater Complex is dit alweer de twintigste voorstelling die wordt gegeven.

Buitenstaanders

Paradepaardjes gaat over twee beste vrienden, die in een klein dorp wonen, een gehucht eigenlijk. In dat gehucht is geen plaats voor buitenstaanders. Eén van de twee vrienden en zijn moeder zijn eigenlijk buitenstaanders. De jongen droomt over wegvluchten uit het gehucht en maakt mooie plannen. Maar heeft hij daar de tijd wel voor? Het onheil zit hem op de hielen…

Paradepaardjes is een stuk over ‘vriendschap, dromen en duivelse dorpelingen’, aldus Theater Complex. De voorstellingen vinden plaats op een bijzondere locatie: in de leegstaande lederwarenfabriek van KVL in Oisterwijk. De uitvoeringen zijn op zaterdag 21 mei om 19.30 uur en op zondag 22 mei om 15.00 uur en om 19.30 uur. Kaarten reserveren via info@theatercomplex.nl of 06-17167259. [LJ]

Meer over het leven van Avansstudenten in kleine gehuchten lees je in Punt09 !

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?