Terug naar overzicht

Twee nominaties Gasunieprijs

Gijs van Lith, afgestudeerd op Beeldende Kunst in Den Bosch, maakt abstracte schilderijen door bijzonder gebruik van kleuren en schildertechnieken. Arte Colder deed dezelfde opleiding, maar in Breda, en doet nu de Master of Fine Art op AKV|St. Joost in Den Bosch. In zijn werk vormen machines en techniek een belangrijk element.

Onder de dertig

De Gasunie Kunstprijs is nieuw en speciaal voor jonge kunstenaars, niet ouder dan dertig jaar. De prijs moet beginnende kunstenaars stimuleren in hun verdere ontwikkeling. De prijs wordt dit jaar voor de eerste keer uitgereikt en zal voortaan om de twee jaar iemand ten deel vallen.

Uit de binnengekomen inzendingen selecteerde de kunstcommissie een aantal genomineerden die een gezamenlijke expositie krijgen in het Gasunie-hoofdkantoor in Groningen. De winnaars worden gekozen door zowel het publiek (medewerkers en bezoekers van de expositie) als door een deskundigenjury. In juni wordt bekend wie met de 10.000 euro naar huis gaat. [LJ]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Oud-student maakt kans op 10.000 euro 18-04-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?