Terug naar overzicht

Wat komt de Pool hier doen?

Sociaal geografen Michal Karczemski en Anne Boer schreven een boek over de manier waarop gemeenten en uitvoerende professionals omgaan met Poolse arbeidskrachten. Met zijn tweeën komen zij in het kader van het Studium Generale van de Academie voor Sociale Studies Breda (ASB) op 12 mei een lezing geven.  

Ambitieuze afstudeerscriptie

Een jaar geleden onderzochten Karczemski en Boer voor hun afstudeerscriptie het migratieproces van Poolse arbeidsmigranten naar Den Haag. Tijdens het onderzoek stonden de redenen dat Polen migreren, de netwerken die ze gebruiken om te kunnen migreren en hun toekomstplannen in Nederland centraal.

Ook het Studium Generale van de ASB draait om deze onderwerpen. Bovenop deze onderwerpen zullen de twee gastsprekers ook ingaan op de vraag wie de Poolse immigranten zijn en of zij ooit nog terug naar hun vaderland willen.

Het Studium Generale vindt plaats op 12 mei om 14.40 uur in HA401 op de Hogeschoollaan in Breda. [IB]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?