Terug naar overzicht

Avansstudent in finale bandwedstrijd

Zo’n vijf jaar geleden wilde Joë, student Integrale Veiligheid in Den Bosch, en zijn broer Tim een band oprichten. Hij speelt bas, zijn broer is zanger. Er werden een drummer en een gitarist bij gevonden (die later nog werden vervangen) en een band was geboren: Stroave . In het begin speelde het viertal vooral covers, anno 2011 speelt de band alleen nog eigen nummers.

‘We hebben in totaal zo’n twintig zelfgeschreven nummers’, vertelt Joë. De teksten worden geschreven door zijn broer Tim. De rest van de band zorgt voor de muziek. ‘Meestal komt één van de bandleden met een rifje en daar borduren wij dan weer op voort tijdens de oefensessies.’

Album

Met zoveel eigen nummers wordt het volgens Joë tijd voor een eerste album. Maar er kleeft wel een klein nadeel aan het opnemen van een eigen cd: ‘We zijn een echte liveband. Op het podium komen we het beste uit de verf. Als we een album op gaan nemen, willen we de nummers dus het liefst ook live inspelen, dat klinkt gewoon het beste.’

Op 18 juni staat de band in de finale van het festival Emergenza in 013 Tilburg. Stroave neemt het in de Dommelschhal van het poppodium op tegen dertien andere bands. Op het spel staat een plek in de internationale finale tijdens het Duitse festival Taubertal. ‘Dat zou geweldig zijn’, zegt Joë . ‘Daar komen zeker 30.000 toeschouwers.’ Na afloop van het optreden, waarin vier nummers worden gespeeld, bepalen het publiek en een vakjury direct welke band naar de internationale finale gaat.

Horrorfilm

De band is niet alleen te vinden op poppodia, de Limburgse rockformatie maakt volgend jaar ook haar debuut op het witte doek. De bandleden spelen een scene in de Nederlandse horrorfilm Omega. Ook verzorgen zij voor sommige scènes de filmmuziek. De film gaat waarschijnlijk in de zomer van 2012 in première in de Royal Theaters in Heerlen. [MG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?