Terug naar overzicht

Battle of the Bands van grunts tot viool

Het decor van deze editie van Battle of the Bands was Plein 79, een rockcafé in een kelder aan de markt van Den Bosch. Al vroeg op de avond was het café goed gevuld en kon spreekstalmeester Pierre Sprengers de eerste van de zes bands aankondigen: Solan. Het eerste optreden spettert vanaf de eerste akkoorden en de band maakt indruk met eigen nummers die sterk doen denken aan Deep Purple en Led Zeppelin.

Grunten

Na dit betere gitaarwerk is het de beurt aan Wasted Faith. Kon de eerste band al als stevig worden bestempeld, Wasted Faith gaat daar nog een keer over heen met stampende drums, rauwe zangpartijen en een drummer die niet vies is van een potje grunten. Ook deze band put enkel uit eigen repertoire.

Bij het derde optreden is het vooral de frontzangeres en bassiste van Indigo Mind die indruk maakt. De goede begeleidende muzikanten maken de funkband erg prettig om naar te luisteren en er is duidelijk chemie tussen de zangeres en de rest van de band.

Rasmuzikanten

In hetzelfde funk en rock-hoekje als Indigo Mind vinden we de band Juicy Flavour. De band swingt en durft verschillende stijlen door elkaar te gebruiken. Daardoor is ook hier goed te horen dat we te maken hebben met rasmuzikanten. Een cover van Prince was misschien iets minder geslaagd, dat wordt gelukkig ruimschoots goedgemaakt door eigen nummers.

Het vijfde optreden trekt door het café heen als een wervelwind. Chasing Statues schudt met elektronica, opzwepende zangpartijen en rauwe beats de zaal volledig door elkaar. Na het optreden kijken de toeschouwers elkaar even aan: wat een energie. Afsluiter van de avond is Go Ahead, een coverband met een dijk van een zangeres. Lost, de gevoelige ballad van Anouk, vormt geen enkel probleem en even later swingt de band vrolijk verder op Proud Mary.

Na een kortstondig overleg is de jury er uit: Indigo Mind en Juicy Flavor zijn de twee bands die gaan strijden voor een optreden op het HBO Intro Festival op 8 september in Den Bosch.

Welke band verdient volgens jou een optreden op het festival? Breng snel je stem uit in de poll van Punt! [MG]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

SOC wint Battle of the Bands Breda 06-06-2011

Y-mor beste tijdens DJ Battle 01-06-2011

Battle of the Bands: volle bak in Breda 26-05-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?