Terug naar overzicht

Chasing Statues gaat voor de winst

De band wordt gevormd door Paul, tweedejaarsstudent Communication and Multimedia Design in Breda en Daan, eerstejaarsstudent Food Design aan de HAS in den Bosch. De andere twee bandleden, Thom en Kevin, studeren allebei aan een grafisch lyceum. Opvallend aan de muziek van de vier mannen is dat zij hun eigen nummers vaak live remixen. Ook de manier waarop zij melodische dance combineren met breakdowns is, volgens de bandleden zelf, opmerkelijk.

‘Download of Reading’

‘Onze ultieme droom wat optreden betreft, is spelen op een groot festival in het Verenigd Koninkrijk. Goede voorbeelden hiervan zijn Download en Reading’, laat Paul weten. ‘Daarom willen we zoveel mogelijk optreden en schrijven we ons voor alle mogelijke evenementen in. Aan deze wedstrijd meedoen is een mooie kans om onze muziek aan andere studenten te laten horen.’

Studie gaat voor

Omdat het in Nederland moeilijk is om met muziek je brood te verdienen, maken de bandleden liever eerst hun opleiding af. ‘We willen natuurlijk graag van onze muziek ons werk maken, maar we willen alleen met onze opleiding stoppen als we een mooi aanbod krijgen van een groot Amerikaans of Brits platenlabel.’

Tot het moment dat dit gebeurt, probeert de band school en muziek zo goed mogelijk met elkaar te combineren. ‘We repeteren standaard iedere zondag en soms op andere avonden. Ook optredens zijn eigenlijk altijd ’s avonds en in het weekend.’ Op deze manier slaagt de band erin de prestaties op school op pijl te houden.

Chasing Statues is een van de zes bands die optreden tijdens de Punt/ HBO Intro Battle of the Bands Den Bosch op 15 juni in Plein 79. Toegang is gratis. [IB]

In Punt10 vind je de complete line-up van de Battle of the Bands Den Bosch.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?