Terug naar overzicht

Debat voor culturele bruggenbouwers

De opleiding CMV in Breda organiseert regelmatig de CMV-Salon, waarbij studenten, docenten en geïnteresseerden elkaar kunnen ontmoeten en in gesprek kunnen gaan over een maatschappelijk onderwerp. Bij deze editie van de bijeenkomst staan de acculturatie, stress en afnemende tolerantie op het programma. Tijdens een debat zullen alle aanwezigen samen op zoek gaan naar oplossingen voor dit probleem.

‘Mijn Jihad’

Het debat zal geleid worden door docenten Youssef Azghari en André Walraven. Youssef Azghari bracht drie maanden geleden een boek uit getiteld: Mijn Jihad, waarom de Westerse waarden niet botsen met de Islam. Hierin zijn 104 columns en opiniestukken gebundeld, die hij sinds 2002 schreef over de multiculturele samenleving. Hij schrijft vooral over de Islam, die volgens hem helemaal niet met de Nederlandse cultuur botst. Daarnaast heeft hij het ook over andere actuele (multi)culturele kwesties.

De CMV-Salon is op dinsdag 7 juni om 17.00 uur in het Grand Café in Breda. Deelname is gratis en aanmelden kan via academiebureau.asb@avans.nl. [IB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?