Terug naar overzicht

Geen zekerheid over start Maintenance

De nieuwe Engelstalige opleiding rondom het onderhoud in de industriële sector zou pas van start gaan als er meer dan twaalf aanmeldingen binnen zijn. Zover is het nog niet, maar projectleider Han van Osch blijft positief. ‘De accreditatie was laat rond, dus we zijn pas laat begonnen met werven. Bovendien is het een hele nieuwe opleiding. Het blijft lastig om die goed op de kaart te zetten.’

IMM heeft nu zeven zekere aanmeldingen van aankomende studenten. Van Osch: ‘Met nog eens drie mensen zijn we in gesprek of International Maintenance Management echt iets voor hen is.’ Samen brengt dat het totaal tot nu toe dus op tien (mogelijke) aanmeldingen.

Mechatronica

Opvallend is dat de opleiding Mechatronica, die ook in september van start gaat in Breda, wel veel aanmeldingen kent. ‘Mechatronica is natuurlijk al jaren een major geweest. Het had ook een eigen plaats in de brochures. Bovendien draait het allemaal wat langer, mensen kunnen zich er iets bij voorstellen en wij kunnen iets laten zien. Dat werft makkelijker’, zegt Van Osch.

Zowel Avans als samenwerkingspartner Hogeschool Zeeland vinden de komst van IMM belangrijk. Aanstaande maandagmiddag vindt er vanaf 15.00 uur een kick-off plaats bij het Dutch Institute World Class Maintenance aan de Princenhagelaan in Breda. Naast Paul Rüpp, bestuursvoorzitter van Avans, zal ook Peter van Dongen, de voorzitter van Hogeschool Zeeland, een toespraak houden. Verder wordt er die dag een samenwerkingscontract getekend met vijf bedrijven. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?