Terug naar overzicht

HBO-Rechten studeren vanuit je luie stoel

Iedereen kan zich inschrijven, want de Open Universiteit (OU) stelt geen eisen aan de vooropleiding. Wel is de studie bedoeld voor mensen die al in een ‘juridische omgeving’ werken en willen doorgroeien.

Duurder

Studenten betalen meer dan twee keer zoveel als voor een gewone juridische hbo-opleiding: 1.590 euro per half studiejaar. Wie al een bacheloropleiding heeft afgerond, betaalt nog iets meer: 1.720 euro.

Proefstudenten

Er zijn twee jaar geleden al tien studenten aan de opleiding begonnen, waarvan de helft nu is afgehaakt. Er zijn er nog vijf over. ‘De OU werkt altijd met proefstudenten’, zegt een woordvoerder. Hierdoor kan de OU in haar promotie nu al de aanprijzing van een tevreden student gebruiken.

In 2015 wil de OU minstens vijf hbo-opleidingen aanbieden, liet voorzitter Theo Bovens in maart weten, toen HBO Informatica werd gelanceerd. Rechten is de tweede hbo-opleiding die de OU aanbiedt. [MG/HOP/BB]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?