Terug naar overzicht

Huizen bouwen voor het goede doel

Ongeveer een maand geleden deed een delegatie van un techo para mi pais haar verhaal op Avans in Den Bosch. Het goede doel drijft op de inzet van studenten. Vanuit de grotere Latijns-Amerikaanse steden trekken jongvolwassenen ieder weekend naar arme dorpjes om voor hun landgenoten een huis te bouwen. Op die manier proberen ze de armoede in hun land te bestrijden.

Combineren

Ronnie Wesseling was meteen enthousiast na het verhaal van de twee Mexicaanse studenten: ‘Ik was al van plan om vanaf augustus een halfjaar in Mexico te gaan studeren. Nu kan ik dat combineren met werk voor un techo para mi pais. Ik wil bijvoorbeeld in de weekenden meehelpen om huizen te bouwen. Dat lijkt me heel interessant om te ervaren. En als je kunt helpen, waarom niet?’

Voor zijn medestudenten lijkt alle problematiek ondertussen een ver-van-mijn-bed-show. Toch kunnen ook Nederlandse studenten helpen volgens Ronnie: ‘Er worden bouwvakanties georganiseerd waaraan studenten mee kunnen doen. Het geld voor die reizen wordt opgehoest door bedrijven. Het enige wat van de studenten wordt gevraagd is inzet. Dat je een week lang meebouwt aan een huis voor een arm gezin.’

Ronselen

Om studenten voor deze bouwvakanties te ronselen, staat er 7 juni om 20.00 uur in OF203 een informatiebijeenkomst op de planning. Iedereen is welkom, wil Ronnie benadrukken: ‘Nu is vooral IB&L betrokken, maar we zoeken studenten van alle academies. Dit moet over heel Avans worden verspreid.’ [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Bouw een huis in Latijns-Amerika! 28-4-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?