Terug naar overzicht

Hyperlink verbetert doorstroming

Taco Truijens is de best presterende Bredase ICT-student afkomstig van het mbo. Vrijdag kreeg hij daarom de Hyperlink-prijs van 250 euro, die hij mag besteden aan onderwijsmateriaal.

Lessen volgen bij Avans

‘Hyperlink is in het leven geroepen om aansluiting tussen ROC en Avans te verbeteren’, legt docent Maurice van Haperen uit. Zo komen vertegenwoordigers van Avans en de ROC’s twee keer per jaar samen. ‘En komen een aantal mbo’ers vijftien vrijdagen lessen volgen bij Avans.’

Van mbo’ers die op Avans de verkorte route willen volgen, wordt bekeken of hun laatste mbo-stage van voldoende niveau is. ‘Je kunt alleen de verkorte route van drie jaar volgen als je vrijstellingen hebt. Daar valt ook een vrijstelling voor de eerste hbo-stage onder.’ [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?