Terug naar overzicht

Installaties met een hoog doe-gehalte

‘Natural Interaction’ is de naam waaronder de CMD’ers hun werk van de afgelopen tien weken tonen. Natural interaction is een nieuwe vorm van interactie tussen mens en machine waarbij meerdere zintuigen worden aangesproken en de computer naar de achtergrond wordt verdrongen. Op commerciële basis wordt dit bijvoorbeeld toegepast op de Wii en Xbox Kinect spelcomputer.

Schreeuwen

‘De interacties hebben allemaal een hoog doe-gehalte’, legt docent Thijs Eerens uit. ‘Zo is er een installatie waarbij je vissen uit een vijver kunt wegjagen door te schreeuwen.’

Totaalplaatje

Eerens heeft zelf de organisatie van Cinekid benaderd of ze wilden samenwerken. ‘Vanuit Cinekid komen ze vrijdag kijken welke installatie het beste bij hen past. Ze kijken daarbij naar het totaalplaatje, niet alleen het concept, maar bijvoorbeeld ook of iets wel stevig genoeg is.’ De beste installatie zal vervolgens in gebruik genomen worden op het festival.

De installaties zijn op 17 juni van 13.00 uur  tot 17.00 uur te zien op Lovensdijkstraat 63. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?