Terug naar overzicht

Solan zoekt het geluid van vroeger

De mannen van Solan spelen naar eigen zeggen vooral energieke 70’s rock en laten zich sterk inspireren door bands zoals Led Zeppelin en Deep Purple. Gitarist Vincent Bax, die milieukunde op de HAS in Den Bosch studeert, vind dat dit nostalgische juist hun kracht is. ‘Veel bands zijn op zoek naar een nieuw geluid of een unieke muziekstijl. Wij zijn juist op zoek naar het geluid van vroeger.’

Regionale bekendheid

Dat het geen verkeerde keuze was om het publiek te confronteren met muziek die hen aan oude rockbands doet denken, is volgens de bandleden al wel gebleken. ‘Solan heeft zich het afgelopen jaar met name in Breda, Tilburg en omstreken op de kaart weten te zetten. We hebben optredens gehad in onder andere de Mezz en 013.’

Ondanks het toenemende succes dat de jonge band lijkt te hebben, zou het HBO Intro Festival voor hen toch een stap in de goede richting zijn. ‘Het gaat hier om een heel groot evenement. Daarnaast is dit natuurlijk een unieke kans om Den Bosch kennis te laten maken met onze muziek.’

Zekerheid

Vincent zou zijn studie niet zomaar opgeven. ‘Ik ga mijn studie hoe dan ook tot een goed einde brengen’, laat hij weten. Hij sluit echter niet uit dat succesvol zijn in de muziekindustrie en studeren voor de nodige problemen kan zorgen. ‘Het is nu al zo dat ik dankzij bandactiviteiten soms niet genoeg tijd over heb voor mijn opleiding. Toch zal ik er altijd alles aan blijven doen om mijn diploma te halen, zo nodig met tussenstoppen. De muziekindustrie biedt op lange termijn te weinig zekerheid.’

Solan is een van de zes bands die optreden tijdens de Punt/ HBO Intro Battle of the Bands Den Bosch op 15 juni in Plein 79 . Toegang is gratis. [IB]

In Punt10 vind je de complete line-up van de Battle of the Bands Den Bosch.

 

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Go Ahead: ‘Goede band, goede vrienden’ 10-06-2011

Energieke performance van Indigo Mind 09-06-2011

Chasing Statues gaat voor de winst 08-06-2011

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?