Terug naar overzicht

Technische talentjes op Avans Breda

Vijf teams namen het in deze Lego-league tegen elkaar op. Voor de eerste keer bestonden alle teams uit bovengemiddeld slimme kinderen tussen de tien en twaalf jaar. Naast de Lego-league nemen al deze kinderen ook deel aan speciale programma’s voor hoogbegaafde scholieren.

Parcours

Eén van deze programma’s vond de afgelopen vier maanden plaats op Avans. Daar hebben de kinderen samen met Avansstudenten gewerkt aan een speciale robot die tijdens de Lego-league een parcours af moest kunnen leggen. Alle teams mochten drie keer proberen de snelste tijd te vestigen. Uiteindelijk moesten de robots van de twee snelste teams het tegen elkaar opnemen in de finale.

‘Trots’

Tijdens het evenement werden de basisschoolleerlingen begeleid door Pabostudenten. Pabostudent Suzan Barten heeft één van de groepjes onder haar hoede gehad. ‘Ik heb zelf geen verstand van technische dingen, dus de kinderen hebben alles helemaal zelf gedaan’, zegt ze. Dat de kinderen hoogbegaafd zijn, valt niet op vindt de Pabostudent. ‘Ze doen niet echt anders dan andere kinderen, maar het is natuurlijk wel héél knap wat ze allemaal kunnen.’

Ook vierdejaars Pabostudent Sjors van Liempt is trots op zijn team. ‘Mijn team zit in de finale, dus ik ben hartstikke trots op ze’, vertelt hij. Behalve om te begeleiden is hij ook om een andere reden naar de Lego-league gekomen. ‘Ik vind hoogbegaafde kinderen heel interessant, maar ik kom hier ook om te netwerken. Er zijn te weinig arbeidsplaatsen op de basisscholen waar ik graag wil werken, dus is het goed om alvast wat mensen te leren kennen.’ [IB]

Kijk voor meer foto's op de Facebookpagina van Punt.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?