Terug naar overzicht

Y-mor beste tijdens dj-battle

Y-mor noemt ze zichzelf. Oftewel Romy, alleen dan omgekeerd. De vierdejaarsstudent aan de Akademie voor Kunst & Vormgeving|St. Joost in Breda timmert al een paar jaar hard aan de weg in de mannenwereld van het dj’en. Ze werd door Di-rect drummer Jamie als eens omschreven als ‘de beste vrouwelijke dj die ik ooit heb gehoord.’

Ondankbare taak

Die reputatie maakt de female dj met Limburgse tongval gisteren helemaal waar. Ze kruipt als tweede achter de dj-booth en heeft, net als haar voorganger DJ Will-J, de ondankbare taak om de nog matig gevulde kroeg op te zwepen. Onder het toeziend oog van jurylid DJ Biggi draait ze echter een vlekkeloze set.

'Het ging vrij aardig, al heb je natuurlijk altijd dingen die beter kunnen’, bleef de vrouwelijke dj direct na haar optreden bescheiden. Haar lot ligt op dat moment nog in handen van DJ Biggi, geen onbekende voor haar: ‘Bij de vorige dj-contest waar ik aan meedeed, werden we ook beoordeeld door Biggi. Toen eindigde ik tweede. Dus ik hoop dat ik het nu iets beter heb gedaan.’

Verrassend

Sander de Koning staat als derde achter de mengtafel. Met enkele R&B-nummers zet de derdejaarsstudent Forensisch Laboratorium Onderzoek in Breda een verrassend optreden neer. Terwijl de kroeg langzaam volstroomt, gooit de eerstejaarsstudent Management, Economie en Recht Teun Uijtdewilligen, alias Fung T, het met enkele zomerse platen over de funky boeg.

Het slotakkoord is voor twee niet-Avans studenten. HAS’er Wessel Bastiaanse, de helft van het Bossche duo Beatgroovers, gooit er met harde house flink de beuk in. DJ Zifiron, student aan de NHTV, gaat in het laatste half uur op de commerciële tour. Iets wat het publiek in de inmiddels volgepakte MillerTime goed kan waarderen. Het levert de Bredase dj een eervolle vermelding op van de jury.

Bubbels

De hoofdprijs, een optreden op het HBO Intro Festival, is uiteindelijk een prooi voor Romy van Geffen. ‘Ik verheug me al op het HBO Intro Festival’, laat ze enthousiast weten. Behalve de hoofdprijs wint ze ook een fles bubbels. ‘Ik moet nu nog helemaal naar Roermond rijden, dus die zal nog even moeten wachten.’

Meer foto's van Battle of the DJ's vind je op de Facebook-pagina van het HBO Intro Festival. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?