Terug naar overzicht

Avans naar Life Sciences Park Oss

Willem den Ouden, strategisch beleidsadviseur van het College van Bestuur, licht de plannen toe aan lokale omroep Dtv

Vierde vestigingsstad

De plannen van Avans houden niet per definitie in dat een schoolgebouw op het Life Sciences Park zal worden gebouwd. Het zal in Oss meer om praktisch onderwijs gaan. Voor de theorie moeten studenten naar Den Bosch of Breda. ‘Het is niet zo dat Oss de vierde vestigingsstad van Avans gaat worden’, licht Den Ouden toe. ‘Dat is niet de opzet.’

Avans denkt niet alleen laboratoriumonderwijs te gaan geven in Oss. Ook andere opleidingen, zoals voor ondernemerschap, zullen een plek krijgen op het park. ‘Daar zitten straks allemaal midden- en kleinbedrijven, gestart door voormalige onderzoekers. Ik kan me zo voorstellen dat we daar met een opleiding als Commerciële Economie ook wat kunnen doen.’

Bergen Op Zoom

De hogeschool heeft zelf de gemeente Oss benaderd voor de samenwerking. ‘We wisten dat er iets aan zat te komen in Oss. Toen hebben we contact opgenomen met de wethouder en laten zien wat Avans momenteel doet in Bergen Op Zoom rondom Biobased Economy. Daarna waren ze enthousiast.’

Volgens Den Ouden is er op het Life Sciences Park bijvoorbeeld veel hoogwaardige laboratoriumapparatuur. ‘Het is toch prachtig als straks onze studenten daar ook gebruik van kunnen maken.’

Het Life Sciences Park komt op het terrein van MSD in Oss en gaat 1 januari aanstaande van start. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) werkt aan de oprichting van een investeringsfonds voor de nieuwe bedrijfjes van voormalig MSD-onderzoekers die zich op het park willen vestigen. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?