Terug naar overzicht

ICT-cursus voor Sociale docenten

Het digitale rijbewijs is het resultaat van een meer dan 40-uur durende computercursus die verder gaat dan wat gegoochel met Word, Excel en Powerpoint. Zo spijkeren docenten  hun kennis van Blackboard bij, leren ze cijferlijsten bewerken in Sonate, monteren ze een film in Windows Movie Maker en nemen ze online lessen op via Camtasia.

Pittig

‘We proberen docenten hiermee op een gelijkwaardig ict-gebruikniveau te krijgen’, aldus adjunct-directeur André Nicolasen. ‘Het is een behoorlijk pittige cursus waarbij de gemiddelde docent een forse sprong maakt op ict-gebied. Bovendien stimuleren we hiermee het toepassen van bijvoorbeeld e-learning in het onderwijs. Want wat is een betere manier om dat te stimuleren dan docenten zelf een e-learningtraject te laten volgen?’

De iPad is vooral bedoeld om de cursus onder docenten te promoten. Wie het digitale rijbewijs haalt, is overigens nog niet uitgeleerd verduidelijkt Nicolasen: ‘Het rijbewijs is maar vier jaar geldig. Docenten moeten hun kennis dus altijd blijven upgraden.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?