Terug naar overzicht

Sint Joostpenning voor Tim van Cromvoirt

Van Cromvoirt heeft de prijs ontvangen tijdens de eindexamenceremonie. Naast de penning heeft hij ook een geldbedrag van 2.500 euro gekregen.

Klimatologische installatie

De jury, bestaande uit academiedirecteur Jules van de Vijver,  directeur van het Noordbrabants Museum Charles de Mooij en Angelique Spaninks, directeur van MU Eindhoven, noemt Van Cromvoirt’s werk ‘intrigerend en mysterieus. Technisch complex maar vooral betoverend. De drie distels op slangen bewegen niet, ze veranderen van kleur, heel subtiel van donker naar licht en weer terug, aangestuurd door een klimatologische installatie. Het zijn dit soort hybride werken op het snijvlak van wetenschap en kunst die volgens de jury in de toekomst tot spannende innovaties kunnen leiden. Tim van Cromvoirt zal daar zeker een bijdrage aan willen en kunnen leveren.’

Lung plant from Tim van Cromvoirt on Vimeo.

Tim van Cromvoirt is gekozen uit een totaal van twaalf genomineerden. Naast Tim waren van de bacheloropleiding Vormgeving ook Willem Kuipers en Foekje van Duin (major ruimtelijk ontwerp), Christian de Krijger en Manon Volbeda (major illustratie), Timothy Maurer en Doortje Cornelissen (major grafisch ontwerpen), Lucian Wester (major fotografie), Amin Haghighizadeh (major audiovisuele vormgeving), Auke de Vries (major animatie) genomineerd. Van de bacheloropleiding Autonome Beeldende Kunst waren Erik van Liere en Jordy Koevoets genomineerd.

Tentoonstelling

De tentoonstelling van de afgestudeerde kunststudenten is te bezichtigen van 2 juli tot en met 6 juli van 11.00 tot 17.00 uur in Breda en ’s-Hertogenbosch. In Breda aan de Beukenlaan 1 en in Den Bosch in het voormalig gebouw van De Boo, aan de Oude Engelenseweg 9, naast de Brabanthallen. [AR]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Lucasprijs voor Femke Dekkers 01-07-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?