Terug naar overzicht

Betere wifi in de Avansgebouwen


Veel gebruikers

Het draadloze netwerk van Avans wordt intensief gebruikt. Volgens de Diensteenheid ICT en Facilitaire dienst (DIF) waren er in 2009 nog tweeduizend gelijktijdige gebruikers, maar is dat aantal in 2011 verdubbeld. De verwachting is dat het aantal gelijktijdige gebruikers dit najaar zal stijgen tot vijfduizend. ‘Er komen meer studenten bij op Avans en los daarvan wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van wifi’, legt DIF-medewerker Kees Pronk uit.

Om dit alles op te vangen is deze zomer is de betrouwbaarheid, snelheid en capaciteit van het draadloze netwerk verbeterd. Wifi draait dankzij wireless access points (WAP). Deze zomer zijn er Avansbreed 115 WAP’s vervangen door nieuwere modellen en er zijn zestig stuks nieuw bijgeplaatst. Pronk: ‘We vervangen steeds in fasen de WAP’s door nieuwere modellen. De prioriteit ligt bij de drukste wifi-plekken: de drie Xplora’s van Avans, kantines en Grand Cafés, het souterrain in Den Bosch.’

Dekkend

Op alle locaties was het draadloze netwerk al helemaal dekkend in het gebouw, behalve op de locatie Beukenlaan (het gebouw van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost in Breda). Daar is deze zomer verandering in gebracht: dankzij de verbeterde techniek is wifi nu ook daar tot in de verste hoekjes van het gebouw te benutten. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?