Terug naar overzicht

Cash betalen in Avanskantine verdwijnt

Met deze maatregel wil Sodexo zo veel mogelijk cashgeld terugdringen. ‘Het cateringspersoneel hoeft dan aan het einde van de dag niet meer de kas op te maken. Dat scheelt veel tijd. Bovendien gaat pinbetaling sneller dan contant betalen, waardoor de wachttijden voor studenten en medewerkers minder worden’, aldus Oscar van den Eijnden van de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst (DIF).

Langer duren

Wanneer pinnen en chippen precies mogelijk wordt bij Sodexo, is nog onduidelijk. Op dit moment is DIF hard bezig met het installeren van de nieuwe betalingswijze. Van den Eijnden: ‘Bij het aansluiten van een pinautomaat komen er allerlei communicatiestromen samen: het netwerk van Avans, het netwerk van Sodexo en de communicatie met de pinterminal. Uit ervaring weten we dat dit soms langer kan duren dan verwacht.’

Aan de Hogeschoollaan in Breda is het bijvoorbeeld inmiddels al mogelijk om te pinnen in de kantine. De planning van DIF is om de pinbetaling vanaf week 2 overal op Avans gereed te hebben.

Overbruggingsperiode

Begin september verdwijnt het contant betalen niet direct. Er komt een overbruggingsperiode van ongeveer vier weken waarin studenten en medewerkers zowel kunnen pinnen als cashen. Afrekenen met de Avanspas blijft ook natuurlijk nog wel mogelijk. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?