Terug naar overzicht

Gezond leven in Dikke Dierenbos

Tot de vier beste ideeën behoorde de ObesiTas. ‘Als je mensen een folder geeft, gooien ze ‘m weg. Dat doen ze niet met een tas’, legt een van de presenterende studenten uit. ‘Wij zijn Hollanders, alles wat gratis is, nemen we aan en gebruiken we. In de tas zelf zit onder andere de ObesiPas. Een pas waarmee je in winkels en supermarkten korting krijgt op gezonde producten. Gezond eten is namelijk een stuk duurder dan ongezond eten. Met de ObesiPas is afvallen ook financieel haalbaar.’

Kees Obees

Uit de koker van de tweede groep kwam het idee van LIJVstad, oftewel de Lekker In Je Lijf-stad. Het complex herbergt onder andere een sportschool, een restaurant waar ze caloriearme gerechten serveren en een supermarkt die vooral gezonde producten verkoopt. Als promotie dacht de groep aan enorme opblaaspoppen van Kees Obees, een zelf verzonnen karakter. Wie de QR-code op zijn buik scant, komt direct op de webpagina van LIJVstad.

De slogan “Fit met pit” geeft eigenlijk al weg waar de derde groep zich op focuste: Het stimuleren van sporten. ‘Als je overgewicht hebt, ga je niet zo snel fitnissen tussen slanke mensen. Om die schaamte te overwinnen moeten ze worden gemotiveerd’, aldus de studenten. ‘Wat vooral motiveert, is samen sporten.’ Daarvoor bedacht de groep een app, waarmee iemand met obesitas kan zien welke activiteiten lotgenoten uit zijn omgeving doen. ‘En ze kunnen kleine oefeningen bekijken die ze thuis kunnen doen. Zo blijft de drempel om te sporten heel laag.’

Obesiraffe

Bij het vierde concept lag de nadruk op de lange termijn. De groep schreef onder andere een kinderverhaaltje over het Dikke Dierenbos. ‘In het Dikke Dierenbos leeft Loempia de Leeuw, die heeft zoveel loempia’s gegeten dat hij te dik is om te jagen. Gelukkig helpt de Obesiraffe hem afvallen.’ De giraffe is het symbool tegen obesitas en wordt gebruikt in tv-reclames, advertenties in huis-aan-huisbladen en een online game die kinderen spelenderwijs leert goed te eten. Obesitas voorkomen is namelijk beter dan genezen. [CT]

 

 

 

 

 

Lees welke introducties er allemaal zijn in de Punt.Intro-krant!

In Punt01 komen foto’s van de diverse introducties in de Avanssteden.

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Eerstejaars Communicatie doen het zelf 31-08-2011

Socialize gooit intro over serieuze boeg 30-08-2011

Bossche eerstejaars overspoelen centrum 26-08-2011

Twaalf uur; tijd voor gratis bier in Tilburg 25-08-2011

Regen verpest fietstocht Virgo 24-08-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?