Terug naar overzicht

Kick-off collegejaar: ‘We staan er goed voor’

Jaiselings Royal Palace, een verbouwd klooster in Wernhout dat sommige medewerkers deed denken aan de Efteling, diende gisteren als decor voor de aftrap van het nieuwe studiejaar. Veel tijd voor bezinning was er echter niet. Na het traditionele bijpraten over de vakantie onder het genot van een wafel, moest men flink aan de bak in workshops als sushi maken, percussie, cartoon tekenen, salsa-dansen en circus. Ongeveer vijfhonderd Avansmedewerkers hadden zich ingeschreven voor de kick-off.

Forse uitdagingen

Voordat de groepen op weg gingen naar de workshops, nam bestuursvoorzitter Paul Rüpp even het woord. Hij wees erop dat Avans dit studiejaar met een kleine 8 procent groeit: Den Bosch 10 procent en Breda/Tilburg met 6 procent. ‘Dat is goed als je weet dat het landelijk gemiddelde op 1 procent ligt.’ Maar dat betekent ook forse uitdagingen, aldus Rüpp: ‘Er is al veel gebeurd op de verschillende locaties, maar we zijn nog niet klaar. Dat betekent dat er tijdens het reguliere werk nog volop verbouwd en verhuisd wordt.’

Frustratie voorkomen

Rüpp vindt het belangrijk dat medewerkers en studenten goed worden geïnformeerd over de verschillende werkzaamheden en de tijdsduur ervan. ‘Dat voorkomt frustratie.’ Verder deed de bestuurder een beroep op alle Avansmedewerkers: ‘We moeten er zijn voor studenten. Spreek elkaar aan en ben constant bereikbaar. Er gebeuren mooie dingen op de werkvloer, dat heb ik vorige week weer gezien toen ik zelf weer even voor de klas stond .’ [AR]

Kijk voor meer foto's van de kick-off op de Facebookpagina van Punt.

Er zijn ook beelden van de diverse optredens die door de workshops verzorgd werden:

 


Op het youtube-kanaal van Punt vind je ook nog opnames van de workshops salsa, percussie en lied zingen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?