Terug naar overzicht

Lectoren Avans bij NOS en Nieuwsuur

Rellen Londen

Hans Werdmolder, lector Jeugd en Veiligheid, gaf op 9 augustus in het NOS op 3-journaal zijn mening over de rellen in Londen. Hij ziet veel overeenkomsten met eerdere rellen in Griekenland en Frankrijk: er is een actuele aanleiding, er zijn jongeren bij betrokken en er bestaat veel woede. Er zal volgens Werdmolder echt iets gedaan moeten worden aan het onderwijs en de werkloosheid in Engeland.

Woonwagenbewoners

Vier dagen eerder gaf Sjaak Khonraad, lector Integrale Veiligheid, in Nieuwsuur zijn visie op de aanpak van woonwagenkampen. Volgens hem heeft de overheid de situatie rond woonwagenbewoners die geen gemeentelijke belastingen betalen jarenlang gedoogd. Khonraad hoopt dat politici nu echt flink willen investeren en kiezen voor duurzame oplossingen. [MG]

Bekijk de uitzendingen van het NOS op 3-journaal en Nieuwsuur.

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?