Terug naar overzicht

Meer buitenlandse studenten

Eén op de tien universitaire studenten en één op de vijftien hbo’ers komt tegenwoordig uit het buitenland, blijkt uit een rapport van internationaliseringsorganisatie Nuffic. Omgerekend gaat het om acht procent van alle studenten.

Aan een universiteit studeren ze in bijna de helft van de gevallen aan een masteropleiding. Net als vorige jaren trekken economische studies het grootste aantal buitenlandse studenten, maar procentueel gaan de meesten naar de universitaire landbouwopleidingen en de hbo-kunstopleidingen.

Top vijf

In de top vijf van instellingen met een internationale studentenpopulatie staan net als vorig jaar vier kunstacademies en één universiteit. Aan de Universiteit Maastricht is bijna 43 procent van de studenten uit het buitenland afkomstig. Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam staat op de tweede plaats met 41,3 procent. Ook de Gerrit Rietveld Academie, de Hogeschool van Beeldende Kunst, Muziek en Dans in Den Haag en de Design Academy Eindhoven tellen relatief veel buitenlandse studenten.

Griekenland is stijger

Duitsers vormen nog steeds de grootste groep: het zijn er bijna 25 duizend, oftewel 46 procent. China en België volgen met vierduizend en 2300 studenten. Bulgarije, Turkije en Griekenland zijn sterke stijgers.

Cijfers over het aantal aanmeldingen van buitenlandse studenten bij Avans voor het aankomende schooljaar zijn nog niet bekend. Cijfers worden in september verwacht. [MG/HOP/MdV]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?