Terug naar overzicht

Punt speciaal voor eerstejaarsstudenten

Van wie kunnen eerstejaarsstudenten nu beter tips krijgen over hun studie bij Avans, dan van andere Avansstudenten. In de Punt. Intro krant geven 21 studenten tips als ‘verdiep je meteen in Blackboard’, ‘koop niet alle schoolboeken’ en ‘zorg voor een goedgevulde bankrekening want studeren is duur.’

Kluun

In de eerste Punt van het nieuwe studiejaar vertelt oud-Avansstudent Kluun over zijn studententijd in Breda. ‘Ik vond het vreselijk op de hogeschool. De hele dag moeten studeren. Het was ook saai. Erg klassikaal. Je zat alleen maar te luisteren naar de docent. Dat is nu natuurlijk wel anders. Maar destijds was het hbo nog erg schools en daarom ook precies wat ik nodig had.’

Hoe houd je contact met docenten? Kun je ze vragen stellen via Twitter of alleen tijdens colleges? Waar vind je het telefoonnummer van je docent of zitten ze op msn?  Docenten vertellen in de nieuwe krant zelf hoe zij het contact met studenten onderhouden.  ‘Ik heb het liefst dat studenten gewoon bij me binnenlopen.’

En nog veel meer

In de Punt.Intro geeft de redactie tips over de beste uitgaans- en winkelgelegenheden in de drie Avanssteden, welke studenten- en studieverenigingen er zoal zijn en wat het topsportbeleid van Avans precies is.

De Punt.Intro ligt ook in de uitdeelbakken op school en is hier digitaal te vinden. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?