Terug naar overzicht

Socialize gooit intro over serieuze boeg

Studentenvereniging Socialize organiseert al jaren een introkamp voor de eerstejaars ASB onder het mom van So you wanna be a social worker?. ‘Maar dit jaar is voor het eerst de academie zelf heel erg betrokken bij het introkamp’, vertelt Socialize-voorzitter Jesper van der Linden. ‘Het hele programma vindt deze week plaats, bewust tijdens de eerste lesweek. Alle eerstejaars doen mee, het is niet meer zo vrijblijvend als voorheen.’

Breda-dag

Gisteren maakten de nieuwkomers op Avans kennis met het gebouw, de docenten, de eigen opleiding en de algemene faciliteiten. Vandaag gaat de introductie verder op het terrein van Aquabest (in Best), waar de studenten vannacht ook blijven slapen. Morgen is het ‘Breda-dag’, zodat ook de nieuwe studiestad ontdekt kan worden.

In een uitgebreid introductieboekje staat per dag het programma voor de eerstejaars. Maar dat niet alleen: de studenten moeten ook meteen allerlei opdrachten maken, zoals reflectie op bepaalde programmaonderdelen. In een soort dagboek (‘Lief Dagboek…’) moeten de studenten opschrijven hoe de samenwerking met medestudenten op een bepaalde dag is verlopen. Er zijn pagina’s voor foto’s, tekeningen of ander knutselwerk.

Vriendenboekje

De eerstejaars kunnen ook meteen hun medestudenten vastleggen op de pagina’s die een ouderwets ‘vriendenboekje’ vormen. Donderdag hebben de studenten thuis nog de tijd om aan de opdrachten te werken en vrijdag start om 8.45 uur de eerste lesdag, waarop ze de opdrachten moeten presenteren en gaan bespreken. [LJ]

Lees hier hoe het er vorig jaar aan toe ging tijdens het Socialize-introkamp.

Lees welke introducties er allemaal zijn in de Punt.Intro -krant!

In Punt01 komen foto’s van de diverse introducties in de Avanssteden.

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Bossche eerstejaars overspoelen centrum 26-08-2011

Twaalf uur; tijd voor gratis bier in Tilburg 25-08-2011

Regen verpest fietstocht Virgo 24-08-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?