Terug naar overzicht

Student Avans omgekomen bij quadongeluk

Het ongeluk gebeurde dinsdagmiddag, zo meldt het AD op zijn website. De student deed mee aan een quad-safari, samen met zes andere toeristen. De groep reed over een stuk onverharde weg, toen de student plotseling de weg af schoot, de berm in. Volgens getuigen sloeg ze daar over de kop met haar quad en kwam ze heel ongelukkig terecht. De Avansstudent overleed ter plaatse.

Te hard gereden?

Volgens de quadverhuurder reed de student zeker niet roekeloos. Op het moment van het ongeluk was de groep net vertrokken en werd er stapvoets gereden. Ook hadden alle deelnemers een helm op, aldus de verhuurder op de website van het AD. ‘Dit is gewoon een heel bizar ongeluk. […] Bij een dergelijke val zou je normaal hooguit een schaafwond of polsbreuk oplopen.’

Volgens eerdere berichten reden de quads wél te hard en verloor de student daardoor de controle over het stuur. Het ongeluk wordt onderzocht door de Spaanse politie. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?