Terug naar overzicht

Terrasje in Avanssteden flink duurder

Dat komt naar voren uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies . Het onderzoeksbureau bezocht in de 21 grootste steden van Nederland elk zes terrassen en bestelde daar een rondje drank: twee fluitjes bier, twee glazen rosé, twee fris en twee koffie. Dit vergelijkende onderzoek wordt al jaren op deze manier uitgevoerd.

Den Bosch tweede

In de duurste stad, Amsterdam, kostte het drankrondje gemiddeld 21,15 euro. Amsterdam is al jaren de duurste terrasstad, maar wordt dit jaar voor het eerst op de voet gevolgd door Avansstad Den Bosch. Daar kost het rondje anno 2011 20,40 euro, terwijl het vorig jaar nog maar 19 euro kostte. Door deze prijsstijging van 7,4% steeg de provinciehoofdstad van een vierde naar een tweede plek in de lijst van duurste terrassteden.

Ook in Tilburg is het rondje op het terras duurder geworden. In 2010 kostten de drankjes samen nog 18,65 euro, dit jaar al 1 euro meer: een prijsstijging van 5,4%. Tilburg stijgt hierdoor van de negende naar de zesde plek. Breda klimt van plek 12 naar 8 in de lijst. De prijs van het drankrondje is daar van 18,45 euro in 2010 gestegen naar 19,30 euro in 2011 (4,6%).

Maar waar kun je dan nog wel goedkoop een terrasje pikken? Nijmegen bleek net als vorig jaar de goedkoopste terrasstad: voor het geteste drankrondje betaal je daar slechts 18,20 euro. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?