Terug naar overzicht

Twaalf uur; tijd voor gratis bier in Tilburg

Gisteren rond elf uur kwamen zo'n honderdzestig eerstejaarsstudenten en hun begeleiders terug uit Someren waar ze twee dagen gebivakkeerd hebben.

‘Vandaag hebben we nog een laatste feestje in de soos en dan kan iedereen naar huis om uit te rusten’, vertelt een schorre en vermoeid ogende Sjim van Beijsterveldt, oud-voorzitter van Totus. De Tilburgse studentenvereniging organiseert mede de introductie namens de Academie voor Bouw en Infra en de Academie voor Technologie en Management.

Hoosbui

Terwijl een groepje eerstejaars in de rij staat om zich in te schrijven als aspirant-lid van Totus en even verderop de barbecue wat verder wordt opgestookt, kijkt Sjim terug op een geslaagde introductie. ‘Alles is goed gegaan. Zelfs het weer zat onverwachts mee, op die hoosbui van dinsdag na. Daar moet je dan even doorheen.’

Een aantal studenten loopt rond met dienbladen bier, hier en daar wordt bijgekletst en om twaalf uur ‘s middags gaat het feest nog even echt los in de eigen soos waar een groep studenten op de bar staat om de boel wat op te peppen. Dat de introductie gelijk viel met de TIK-week, is volgens Sjim niet van invloed geweest op het aantal deelnemers aan de introductie van de Tilburgse studenten. ‘Ik heb navraag gedaan en dertig Avansstudenten doen mee aan de TIK-week, dat was vorig jaar ook zo.’

Betrokkenheid docenten

Volgens een van de begeleiders is er één minpuntje aan de introductie. ‘De betrokkenheid van docenten was bedroevend. Op elf docenten na, hebben we niemand gezien. Beseffen zij niet dat deze intro ook voor hen een goed moment is om kennis te maken met de nieuwe studenten?’ [AR]

Kijk op de Facebookpagina van Punt voor meer foto's van de terugkomst van Totus.

Lees welke introducties er allemaal zijn in de Punt.Intro -krant!

In Punt01 komen foto’s van de diverse introducties in de Avanssteden.

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Regen verpest fietstocht Virgo 24-08-2011

 

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?