Terug naar overzicht

1001 nacht in Istanbul

Ieder jaar organiseert Cengiz Canli, medewerker van de Diensteenheid ICT en Facilitaire dienst (DIF) van Avans, een trip naar Istanbul. Dit jaar is de reis in de voorjaarsvakantie gepland (van 19 tot en met 26 februari 2012), dus voor degenen die niet zo van carnaval houden, komt de periode goed uit. Een week harde Nederlandstalige muziek inruilen voor een week cultuur snuiven in Istanbul.

Ga er zelf op uit

Voor het bedrag van 399 euro krijg je een retourvlucht naar de Turkse stad, de transfer naar het hotel en het driesterrenverblijf zelf. In Istanbul ga je allerlei bezienswaardigheden bekijken. De Aya Sofia, de Sultan Ahmetmoskee (ook wel de Blauwe Moskee genoemd) en het Hippodroom van Constantinopel staan onder andere op het programma. ‘Er wordt ook een Turkse avond georganiseerd’, aldus Canli. ‘Ik moet daarbij altijd denken aan de sprookjes van 1001 nacht.’ Canli heeft een programma samengesteld, maar het is niet verplicht om daaraan deel te nemen. ‘Er is dus ook ruimte om er zelf op uit te gaan’, zegt hij.

Vorig jaar is er een groep van 55 personen mee gegaan. Vanavond om 18.00 uur is er voor hen een reünie in het Grand Café van Avans in Breda. ‘Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen ze dan weer even bijkletsen’, zegt Canli. ‘Ze moeten wel zelf betalen voor de versnaperingen.’ [HS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?