Terug naar overzicht

AMR bezorgd over roosterproblemen

Dat kwam dinsdagmiddag ter sprake tijdens de AMR-vergadering. ‘Hoe heeft dit kunnen gebeuren?’, vraagt Jaap van Omme, docent bij de Academie voor Gezondheidszorg in Breda zich hardop af. Volgens hem bevinden de roosters zich al sinds het begin van het schooljaar permanent in de conceptfase. Het nieuwe roostersysteem, dat afgelopen zomer nog werd getest, werkte niet en dus is het oude systeem weer in gebruik genomen. Dat experiment heeft volgens Van Omme de reguliere roosters aangetast. De docent wil graag weten waarom school niet in staat is gebleken om een goed werkend systeem aan te schaffen.

Niet overwerken

Docent Adinda Hozee van de opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) in Breda is van mening dat er te weinig is geluisterd naar de roosteraars op de werkvloer. Zij hebben er volgens haar, ondanks de beperkte middelen, alles aan gedaan om problemen te voorkomen. Zo mochten zij bijvoorbeeld niet overwerken. Ook Van Omme valt zijn collega’s bij: ‘Die hebben zich uit de naad gewerkt.’

Issue

De leden van de AMR zijn het er unaniem over eens. Dit is een slechte zaak voor zowel docenten als studenten. Marcel van der Molen (CMD Den Bosch): ‘Er heeft ook nauwelijks communicatie over de problemen plaatsgevonden. Dat is kwalijk. De roosters zijn heel belangrijk voor studenten. Het is een issue en het is niet opgelost.’ Van Omme: ‘Dit is slecht voor de naam van Avans.’

De AMR gaat via de commissie Onderwijs Kennisontwikkeling en Studentzaken (OK&S) vragen stellen over de roosterproblemen. Ook staat het onderwerp op de agenda van een gesprek met Frans van Kalmthout, lid van het College van Bestuur. [MG]

Lees ook het eerder verschenen artikel:

Lesroosters door storing onbetrouwbaar 26-09-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?