Terug naar overzicht

ASIS en Pabo stoppen met februari-instroom

ASIS biedt de opleidingen Finance & Control en International Business and Management Studies aan (majors: International Business, Asian Business Studies en Cross-cultural Management and Languages). Belangrijkste motivatie voor de ASIS-directie om de februari-instroom te stoppen is de hoge uitval onder vooral mbo’ers die in februari instromen.

Lerarenopleiding

Ook bij de Pabo is het vanaf nu niet meer mogelijk om in februari te starten met de (voltijd)opleiding Leraar Basisonderwijs. De academie heeft de februari-instroom grondig bekeken. De studiekeuzemotivatie voor de lerarenopleiding bleek bij februari-instromers minder sterk en de uitval is hoger. Bovendien gaven ondervraagden aan dat ze ook wel zouden hebben gewacht tot september als het instroommoment in februari er niet was geweest. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?